Suomeksi | In English

Historia

Play It Again, Sam -liike on menneiden vuosikymmenten vaatteisiin hurahtaneiden aarrekammio. Vuonna 1987 Arja Könösen perustama myymälä sijaitsee edelleen samoissa tiloissa ja on yksi Helsingin vanhimmista vintage -liikkeistä. Alusta asti myymälässä on sekä myyty että vuokrattu vaatteita ja asusteita.

Koko olemassaolon ajan myymälässä ovat asioineet sekä elokuva- että viihdemaailman ammattilaiset ja kattava valikoima houkuttelee paikalle myös uteliaita matkailijoita ympäri maailman.

LUE LISÄÄ

Rakkaus eri vuosikymmeniin ja erityisesti kauniisiin vaatteisiin antoi Arjalle impulssin oman liikkeen perustamiseen kolmekymmentä vuotta sitten. Play it again Samille on muodostunut oma uskollinen asiakaskuntansa ja asiakkaita on jo toisessa sukupolvessa, ja sen lisäksi Arjan ammatillista apua käyttävät esiintyvät taiteilijat, muotitoimittajat, puvustajat ja kuvausjärjestäjät. Arja tuntee pukeutumisen eri vuosikymmenten tyylit - ammattitaitoaan hän on hyödyntänyt muun muassa elokuvien pukusuunnittelijana.

City lehti on valinnut Play It Again, Sam -liikkeen kaupungin parhaaksi secondhand -liikkeeksi kahdesti. (City -lehti 1988 & 1994)

Liikkeen omistaja Arja Könönen on työskennellyt useassa elokuvaprojektissa sekä puvustajana, pukusuunnittelijana että assistenttina (mm. Onnen maa (1991), Kivenpyörittäjän kylä (1994), Yöjuna (1995), Tulennielijä (1998). Viimeksi mainitusta hän sai puvustuksen Jussi -palkinnon.

Kun Rauhankadulta astuu vanhojen vaatteiden kauppaan, Play it again Samiin, tuntuu kuin sukeltaisi vanhaan elokuvaan. Rekit notkuvat vaatteita menneiltä vuosikymmeniltä. Minkkikapat, kengät, korut ja korsetit kilpailevat keskenään huomiosta. Pöydän takana häärää tumma kaunotar,liikkeen henki ja omistaja Arja Könönen, joka puhua pulputtaa vuoroin puhelimeen ja vuoroin asiakkaalle. Play it again, Samissa tavaraa myydään ja vuokrataan vanhan maailman malliin. Könönen antaa kotiin sovitettavaksi ja merkitsee pukuvuokrat ruutuvihkoon. Kassakone on Stockmannin vanha 30-luvulta ja vanha Burroughsin laskukone osaa laskea vain plus-ja miinuslaskut. Puhelin on 40-luvun mustaa bakeliittia. Ainoa myönnytys nykyajalle on pakollinen maksupääte. (HS 1999)

Mediassa

Ilona 2015

Helsingin Sanomat 1993